Aparte website voor Google Hangouts gelanceerd

Google Hangouts, het is een handig middel voor video-conferencing. Groot nadeel was echter dat je Hangouts alleen kon gebruiken via Google Inbox, Gmail of Google Plus. Dat is nu voorbij, er komt een aparte website voor Hangouts.

Hoewel Hangouts al wel te installeren was als Chrome-extensie, was dit niet voor iedereen de ideale manier om het programma te gebruiken omdat je bijvoorbeeld een andere browser gebruikt of geen extensies wilt installeren. En ook als je niet continu Google Plus of je e-mail open wilt hebben staan, wordt het lastig om Hangouts te gebruiken. Gelukkig lanceert Google nu een aparte website voor Hangouts, zodat je er altijd bij kunt, zonder gebruik te moeten maken van een andere website of extensie. Het enige wat je nodig hebt is je eigen Google-account om mee in te loggen.

Simpel, maar elegant

De interface kon eigenlijk niet makkelijker vormgegeven worden. Op de website zie je een lijstje met jouw laatste, niet-verwijderde gesprekken, met op het midden van de pagina drie knoppen. Klik je op Video Call, dan opent er een nieuw tabblad voor alleen dit gesprek. Het gebruikelijke Hangouts-schermpje verschijnt als je op Message klikt en via Phone Call verschijnt er een lijst met contacten die je kunt bellen.

Aan de linkerkant vind je een uitklapbaar menu, waar je deze drie functies ook kunt vinden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om Hangouts als applicatie te downloaden voor diverse apparaten en kun je eventueel je instellingen aanpassen.

De website van Hangouts is simpel, maar dat maakt hem ook perfect. Niet langer heb je allerlei functies tot je beschikking die je op dat moment niet wilt gebruiken. Alleen wat je nodig hebt staat voor je neus. Een videoconference, telefoontje of gesprek wordt zo nog gemakkelijker en prettiger gemaakt.