App Spotter: 1Password

Wachtwoorden: als fervent internetgebruiker kom je er waarschijnlijk in om. Of je gebruikt juist n universeel wachtwoord voor alle sites die je bezoekt. Beide gevallen zijn verre van ideaal, maar gelukkig is ook hier een app voor.

Met 1Password heb je namelijk een digitale kluis waarin je al je wachtwoorden bewaart. Het enige dat je nog hoeft te onthouden is het wachtwoord voor die kluis zelf. Voer deze in op het welkomstscherm van de applicatie en je bent binnen.

Vervolgens voer je de url van een site in, met je bijbehorende gebruikersnaam en wachtwoord. 1Password slaat deze vervolgens op en zo kun je een hele lijst met websites en wachtwoorden samenstellen. Tik vervolgens op een entry en je wordt naar de bijbehorende site gebracht, waar 1Password het wachtwoord al voor je in heeft gevuld.

Mac-versie

Hiermee is het niet langer nodig om alle afzonderlijke wachtwoorden apart te onthouden. Bovendien is de 1Password-app volledig te synchroniseren met de Mac-versie, zodat je op de verschillende apparaten van Apple wachtwoorden kunt toevoegen.

In de applicatie kun je niet alleen wachtwoorden voor websites opslaan, maar ook de gegevens en wachtwoorden van bijvoorbeeld je iTunes- en e-mailaccount. En daar blijft het niet bij: je kunt ook persoonsgegevens, notities, software-licenties en bankgegevens in je digitale kluis opslaan.

Denk voor aanschaf van 1Password echter goed na; voor de acht euro kostende app moet je wel even je portemonnee trekken, dus wees er dan ook zeker van dat het nuttig voor je is.