App Spotter: 9292ov Pro

Gebruikers van het openbaar vervoer kunnen bijna niet meer zonder een smartphone of tablet om zo optimaal mogelijk te reizen. Hier moeten dan natuurlijk wel de juiste apps op staan, zoals 9292ov Pro.

De applicatie is de mobiele versie van de website en biedt in de basis hetzelfde: de applicatie bevat de vertrek- en aankomsttijden van alle bussen, trams, metro's, treinen en veerboten die in Nederland rijden of varen.

GPS

Uiteraard is het ook met de app-versie van 9292ov mogelijk om hiermee je reis van deur tot deur te plannen. Het gps-systeem in je mobiele toestel voegt daarnaast extra mogelijkheden toe. Zo zoekt de app naar stations in je omgeving en laat de daarin aanwezige haltes met de vertrektijden zien.

Deze locaties zijn ook meteen op een plattegrond te bekijken, zodat je in een onbekende omgeving gemakkelijk kunt zien waar je naartoe moet. Verder kun je op de plattegrond zien waar zich oplaadpunten voor de ov-chipkaart bevinden en welke taxi-standplaatsen in de buurt zijn.

Verstoringen

De applicatie bevat verder een overzicht waar je alle verstoringen van het openbaar vervoer kunt terugvinden. Een andere handige toevoeging is een koppeling met de weerkaart van buienradar.nl, zodat je kunt zien of er regenbuien je kant opkomen.

De app 9292ov Pro is een bijna onmisbare reisplanner voor wanneer je van het openbaar vervoer gebruikmaakt. De applicatie is bovendien een stuk overzichtelijker dan de rommelige website, is gekoppeld aan het gps-systeem van je toestel en is helemaal gratis.