App Spotter: Adobe Ideas

Je zit in de kroeg en je wilt uitleggen hoe iemand het beste naar huis kan rijden. Een bierviltje heb je helaas niet bij de hand, maar gelukkig zit je iPad met daarop Adobe Ideas in je tas. Zo kun je alsnog je ideen in een visuele vorm gieten.

Adobe Ideas biedt je dankzij het grote touchscreen van de iPad een makkelijk te gebruiken digitaal schetsboek. De applicatie is een extreem versimpelde versie van grafische ontwerpsoftware, zoals Adobe Illustrator. En dat is goed nieuws voor iedereen die niet te veel toeters en bellen wil.

Uiteraard zijn alle basisfuncties aanwezig, zoals een stift voor het maken van vormen en lijnen (wat heel intuïtief werkt met je vingertoppen), een gum voor het uitvlakken hiervan, een undo-knop en een kleurenpalet.

Foto's importeren

Deze laatste kun je handmatig uitbreiden door foto's te importeren en Adobe Ideas hieruit de belangrijkste kleuren te laten halen (zie screenshot). Dit levert soms verrassende kleurcombinaties op in dezelfde stemming als de foto.

Ook is het mogelijk om een geïmporteerde foto over te trekken en deze vervolgens weer weg te halen. Zo kun je zelf gemakkelijk een foto natekenen, zodat je een 'geschetste' kopie ervan overhoudt.

PDF en vector

Je creaties zijn uiteraard gemakkelijk op te slaan en weer te openen. Daarnaast kun je je kunstwerken als e-mail versturen, waarna je ze als pdf binnenhaalt. Deze pdf's zijn vervolgens weer te bewerken in onder meer het genoemde Adobe Illustrator als oneindig schaalbaar vector-bestand.