App Spotter: Air Penguin

Opnieuw blijkt het waar te zijn: games met vogels zijn enorm populair op de iPhone. Air Penguin heet de nieuwste hit en stijgt razendsnel in de lijst van best verkochte spellen. Het spel zou zo maar eens de nieuwe Angry Birds kunnen worden.

Zoals de naam al doet vermoeden draait het in Air Penguin om pinguïns. Op Antarctica is de hoofdpersoon door de opwarming van de aarde van zijn familie gescheiden. Het is je taak als speler om jouw pinguïn weer terug te laten keren bij zijn gezin.

De bediening van het spel is vrij bijzonder. Door het kantelen van je iPhone gaat de vogel langzamer of sneller en naar links of rechts. Op deze manier spring je van de ene kleine ronde ijsschots naar de ander. Op de grote stukken ijs moet je al glijdend obstakels ontwijken. Als je de bediening eenmaal goed onder de knie hebt speelt het erg fijn. Wel blijft het vaak moeilijk om je iPhone precies zo te bewegen dat je pinguïn op dat kleine stukje ijs landt.  

Het spel bevat twee speltypes: een story- en een survivalmodus. De eerste gaat zoals de naam al doet vermoeden om het verhaal en het uiteindelijke doel is dus om jezelf te herenigen met je gezin. Hiervoor doorloop je verschillende levels, die steeds iets moeilijker worden. Niet alleen het opwarmen van de aarde is daarbij je vijand maar ook Moeder Natuur draagt haar steentje bij. Zo liggen er haaien op de loer en zijn er vervelende zwaardvissen die je in het water proberen te duwen. Gelukkig krijg je wel af en toe een lift op de rug van een schildpad.

Gouden visjes

Je vogel kan gouden visjes verzamelen die als geld dienen in het spel. Hiermee kun je vervolgens speciale power-ups kopen die je veilig naar de overkant helpen of vijanden uitschakelen. 

De survival-modus bestaat uit één lang level waar je zo ver mogelijk moet zien te komen. Het spel eindigt wanneer je in het water valt. Dit is ook gelijk het vreemde van het spel. Zoals je vast weet zijn pinguïns van nature enorm goede zwemmers, maar de hoofdpersoon uit Air Penguin is kennelijk gezakt voor zijn zwemdiploma.

Air Penguin is een erg leuk spel om te spelen. De bediening is weer eens wat anders en je hebt de pinguïn vrij snel onder controle. Toch zijn veel levels een flinke uitdaging. Grafisch ziet het spel er ook erg aantrekkelijk uit. De pinguïn en zijn vijanden hebben een leuke tekenfilmachtige uitstraling en ook spetteren de gebruikte kleuren van je scherm. Air Penguin is zeker een aanrader.