App Spotter: Angry Birds

Vogels kunnen boos worden, en hoe! Zeker als hun eieren worden gestolen door een groep groene varkens. Met deze applicatie kun je de Angry Birds helpen om wraak te nemen.

De varkens hebben zich verschanst in bouwwerken van verschillende groottes en samenstelling. Aan jou de taak om elke vestiging open te breken door er projectielen op af te vuren.

Je hebt hiervoor de beschikking over een katapult, waarmee je de vogels zelf als munitie op de varkens afschiet. De katapult span je aan door je vinger over het touchscreen te bewegen, waarbij je zelf de kracht en richting bepaalt.

De vogel vliegt vervolgens kamikaze-stijl richting de varkensvestiging, in de hoop dat het bouwwerk instort en de varkens worden verpletterd. De uitdaging is om in elk level de vogels precies de juiste kant op te schieten om zo veel mogelijk schade te veroorzaken.

Dit werkt enorm verslavend. Bovendien is Angry Birds zeer toegankelijk; de besturing is zo geleerd, terwijl de levels wel steeds een stukje moeilijker worden. Na elk gehaald niveau krijg je een beoordeling van één tot drie sterren, waarbij je natuurlijk een zo hoog mogelijke score wilt halen.

De vele tientallen levels en de oplopende moeilijkheidsgraad zorgen ervoor dat je zeker wel even zoet bent met Angry Birds. De applicatie ziet er daarnaast goed uit en loopt soepel, waarmee het de aanschafprijs meer dan waard is.