App Spotter: Angry Birds Rio

Het immense succes van de oorpsronkelijke Angry Birds-applicatie maakte een reeks opvolgers natuurlijk onvermijdelijk. Na de Halloween-, winter-, Valentijn- en St. Patrick's Day-uitbreidingen, is er dan nu Angry Birds Rio.

Deze versie van Angry Birds brengt wat meer variatie dan de bovengenoemde uitbreidingen. In plaats van varkens te bestrijden, bevrijd je nu gevangen vogels en moet je boze apen kapotschieten.

Het spel ziet er wat gelikter uit dan het origineel, is iets gemakkelijker en lijkt bovendien wat soepeler te lopen. Er zijn onder meer nieuwe achievements toegevoegd en een gevecht tegen een eindbaas.

Nog steeds verslavend

De gameplay is echter niet veranderd en in het geval van Angry Birds is dit zeker geen slecht nieuws. Je gebruikt nog steeds een katapult om de boze vogels tegen allerlei bouwwerken aan te slingeren, in de hoop dat deze op de goede manier in elkaar storten.

Ondanks dat veel hetzelfde is gebleven, blijft het spel leuk en verslavend. Angry Birds Rio is in samenwerking met 20th Century Fox uitgebracht om hun nieuwe animatiefilm Rio te promoten, maar is zeker geen goedkope reclamestunt.

Nieuwe levels

Krijg je geen genoeg van Angry Birds of heb je het nog nooit gespeeld, dan is deze app zeker het downloaden waard. Je krijgt dan zestig verschillende levels. In mei, juli, oktober en november belooft maker Rovio om nieuwe niveau's toe te voegen.

Angry Birds Rio is momenteel alleen beschikbaar in een betaalde versie voor de iPhone en iPad, met een gratis testversie om het spel eerst uit te proberen. Voor Android is Angry Birds Rio voorlopig alleen te krijgen via de Amazon Appstore, die helaas alleen toegankelijk is vanuit de Verenigde Staten.