App Spotter: AppAware

Voor Android-gebruikers is het groeiende aanbod van applicaties in de Android Market goed nieuws, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Je kunt echter niet alleen via App Spotter kijken wat de beste apps zijn, maar ook met behulp van AppAware.

AppAware is namelijk een applicatie waarmee je andere applicaties kunt zoeken. Het is een variant op de Android Market zelf, waarmee het downloadgedrag van andere gebruikers van AppAware als graadmeter wordt gebruikt.

Zo houdt AppAware een lijst bij van welke apps het meest gedownload worden, waarbij je kunt filteren op periode (uur, dag en week) en toestel- en Android-versie. Hierbij wordt aangegeven welke apps stijgen en dalen op de ranglijst.

Verwijderd

Interessant is de optie om te bekijken welke applicaties het vaakst weer worden verwijderd. Zo heb je een overzicht van apps die blijkbaar toch niet zo goed bevielen. Daarnaast laat AppAware via een algemene graadmeter zien welke apps in of uit zijn.

AppAware houdt verder in real time bij welke applicaties het meest recent zijn gedownload of verwijderd door andere gebruikers. Deze lijst kun je vervolgens bekijken om inspiratie op te doen voor een nieuwe app-aanschaf. Door te tikken op een specifieke app, beland je meteen in de Android Market om deze aan te schaffen.

Beoordeling

Doordat AppAware toegang heeft tot de door jou geïnstalleerde en verwijderde apps, lever je automatisch je eigen bijdrage aan de database van AppAware. Daarnaast kun je actief applicaties beoordelen door het toevoegen van tags.

Verder is het mogelijk om via AppAware het app-gedrag van gebruikers in je omgeving te bekijken. Ook kun je apps aanraden via Twitter of een vriendenlijst samenstellen om te bekijken welke apps ze leuk vinden en welke niet.