App Spotter: AppBox

De App Store staat inmiddels vol met applicaties die heel goed zijn in wat ze doen, maar die eigenlijk slechts n functie hebben. Om schermruimte te besparen is er AppBox, een digitaal Zwitsers zakmes.

AppBox voegt namelijk bijna dertig functionaliteiten samen in één applicatie. Zo bevat het een wekker, een zaklamp, een vertaler, een feestdagenkalender, een digitale liniaal en systeem- en batterij-informatie over je Apple-apparaat.

Ook kun je AppBox inzetten voor minder voor de hand liggende zaken, zoals het berekenen van je menstruatiecyclus, het berekenen van een fooi of het genereren van een willekeurig getal.

Google

Verder kun je AppBox koppelen aan je Google-account en bevat de app snelkoppelingen naar onder meer Google Docs, Gmail en Google Reader. Hiermee kun je AppBox ook inzetten voor werkgerelateerde zaken.

Een andere handige optie is de digitale portemonnee, waar je je bank- en creditcardgegevens, je paspoort- en rijbewijsinformatie en nog veel meer dingen in kunt opslaan. Deze informatie is vervolgens tegen betaling te versleutelen.

Bruikbaar

Hoewel je waarschijnlijk niet alle opties van AppBox zult gebruiken, is het een zeer bruikbare applicatie. Veel functionaliteiten zijn misschien al op je Apple-apparaat te vinden of via andere apps te gebruiken, maar het is enorm handig en voordelig om deze allemaal op één plek te hebben.

AppBox komt in een gratis Lite- en een betaalde Pro-variant. De gratis versie bevat slechts een handjevol van de toepassingen van de Pro-versie, maar kan juist datgene bevatten waar je naar op zoek bent. Bekijk dus eerst even AppBox Lite, voordat je AppBox Pro koopt.