App Spotter: Appie

Ahold houdt duidelijk niet van half werk. Het concern lijkt hard op weg om heel Nederland met Albert Heijn-supermarkten te overspoelen en met Appie heeft het een enorm complete boodschappen-app op de markt gezet.

Het idee achter Appie-app is dat het de ideale boodschappenhulp moet zijn. In de app zijn dan ook uitgebreide mogelijkheden te vinden om boodschappenlijstjes samen te stellen. Je kunt producten zowel handmatig als via spraakopdrachten invoeren en tijdens het winkelen weer afstrepen.

Tijdens het samenstellen van je lijst kun je bekijken welke producten in de Bonus zijn en deze direct toevoegen. Ook kun je je bonuskaartnummer invoeren; Appie geeft je vervolgens toegang tot eerdere aankopen, zodat je deze snel op je boodschappenlijst kunt zetten.

Recepten

Een andere en zeer welkome toevoeging is een database met recepten uit de Allerhande. Hier kun je zeer uitgebreid zoeken op recepten en de benodigde ingrediënten met één tik op het scherm in je receptenlijst plaatsen. Alle ingrediënten krijgen een 'tag' mee, zodat je vanuit je lijst meteen naar het recept kunt overschakelen.

Wil je helemaal het maximale uit je winkelervaring halen, dan kun je de producten op je lijst sorteren op looproute. Hiervoor zoek je handmatig of via gps naar een specifieke Albert Heijn, waarna Appie uitzoekt wat de meest logische volgorde is van de producten afhankelijk van de indeling van deze supermarkt.

Je kunt Appie eventueel synchroniseren met de webversie van de boodschappenhulp, zodat je lijsten altijd up to date zijn. Ook kun je recepten delen via Twitter, Facebook en Hyves. Dit alles maakt Appie tot een enorm complete en bruikbare boodschappen-app.