App Spotter: Astrid

Iedereen die druk is met het combineren van zijn of haar werk en privleven kent het fenomeen: takenlijstjes. Deze kunnen enorm handig zijn, zeker in combinatie met een smartphone en de juiste applicatie.

Astrid is één van vele apps voor Android waarmee je takenlijstjes kunt maken, maar wat deze applicatie onderscheidt van de rest is het enorme gebruikersgemak en de heldere interface.

In de applicatie kun je meteen beginnen met tikken om nieuwe taken toe te voegen. Eenmaal aangemaakte taken kun je direct of later bewerken, zodat je onder meer notities aan een taak kunt toevoegen, de mate van belangrijkheid kunt aangeven en de taak een label kunt geven.

Alarm

Uiteraard is het mogelijk om per taak te bepalen hoe vaak en wanneer je smartphone je eraan herinnert dat deze gedaan moet worden. Daarnaast kun je per taak instellen hoe lang je hierover mag of moet doen. Je kunt vervolgens bij het beginnen van een taak een timer activeren om te kijken of je daadwerkelijk op schema blijft.

Eventueel kun je een Astrid-widget op je scherm zetten om ook zonder de applicatie te openen een overzicht te hebben van je taken. Ook kun je Astrid laten synchroniseren met je Google-kalender zodat je nog beter zicht hebt op je activiteiten.

Zoeken

Heb je Astrid eenmaal volstaan met allerlei taken, dan zorgen de zoek- en filterfuncties ervoor dat je specifieke taken snel terug kunt vinden. Zo kun je filteren op meegegeven labels of mate van belangrijkheid.

Astrid is zeker geen wereldschokkende applicatie, maar wel een van de meest overzichtelijke en complete takenlijstmanagers voor je Android-smartphone. Bovendien is de app geheel gratis en haal je met één download veel functionaliteit in huis.