App Spotter: ASTRO File Manager

Wie zijn Android-toestel heeft volgestopt met applicaties, afbeeldingen, muziek en andere programma's, kan nogal eens het overzicht kwijtraken. De bestandbeheer-app ASTRO File Manager helpt je het overzicht te behouden.

In de app vind je alle bestanden terug die op je toestel zijn opgeslagen, zodat je deze tot in detail kunt beheren. Zo kun je met ASTRO File Manager bestanden kopiëren, verwijderen, verplaatsen en hernoemen. De app laat je niet alleen de inhoud van je telefoon zien, maar eventueel ook van de geplaatste sd-kaart.

Ook kun je met de app bestanden in .zip-formaat omzetten, zodat je deze gemakkelijk kunt mailen. Andersom kun je deze .zip-bestanden met ASTRO File Manager ook weer uitpakken.

Backup en applicatiebeheer

De applicatie heeft daarnaast twee andere functionaliteiten die zeker van pas komen. Zo kun je met ASTRO File Manager een backup maken van je apps, die op een sd-kaart worden gezet. De apps kun je vervolgens van je telefoon verwijderen om ruimte vrij te maken, maar zijn op elk gewenst moment weer terug te plaatsten. Handig voor als je de verwijderde app toch weer wilt gebruiken of wanneer je je apps op een nieuw toestel wilt zetten.

Daarnaast is ASTRO File Manager ook een applicatie-manager. In de app kun je bekijken welke applicaties er op je telefoon staan, hoeveel ruimte ze innemen en hoeveel processorkracht ze gebruiken. Eventueel kun je deze apps meteen verwijderen of ze geforceerd afsluiten, om je Android-toestel weer op te schonen.

Modules

Voor de app zijn twee modules te downloaden die nog meer functionaliteit toevoegen. Zo kun je met de ASTRO SMB Module bestanden beheren op een Windows- of SAMBA-server. Met de ASTRO Bluetooth Module krijg je OBEX FTP-ondersteuning en kun je bestanden vanuit de app versturen en ontvangen via Bluetooth.

ASTRO File Manager lijkt op het eerste gezicht intimiderend en onoverzichtelijk, maar is enorm handig voor wie meer controle over zijn Android-toestel wil krijgen. De gratis versie van de app kan alles wat de betaalde versie ook kan, maar dan met advertenties.