App Spotter: Athlon Brandstofprijs

De app Brandstofprijs geeft antwoord op een hele simpele, maar relevante vraag: waar kan ik in de buurt zo goedkoop mogelijk tanken?

De app doet wat de naam doet vermoeden: het zoekt tankstations voor je op in de buurt. Niet alleen de locatie, maar ook de prijs van de door jou opgegeven brandstofsoort bij dat tankstation. En dat is nu net de grap: zo vind je overal het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt.

Brandstofprijs is handig voor onderweg, maar ook om even te kijken welk tankstation in je woonplaats het goedkoopst is.

Variabelen

Je kunt een aantal variabelen opgeven voordat je de app laat zoeken naar tankstations. Zo kun je  zoeken binnen een door jou opgegeven straal in kilometers van je huidige gps-locatie of een opgegeven postcode. Daarnaast kun je voor het prijsoverzicht kiezen uit een aantal brandstoftypen, waaronder diesel, euro 95, super, super plus en speciale brandstof.

Op basis van die gegevens geeft Brandstofprijs een lijst met tankstations, gesorteerd op prijs van je gekozen brandstof, of op afstand. Ook kun je kiezen voor een kaartweergave met pinpointers. Klik je op een tankstation, dan zie je naam- en adresgegevens en de prijs per liter van je brandstof naar keuze.

 Athlon, een leasebedrijf, verkrijgt de prijsinformatie door middel van tanktransacties van - naar eigen zeggen - 126.00 leaserijders. De gegeven prijzen blijken over het algemeen vrij accuraat en up-to-date. Doorgaans is de prijsinformatie zo'n 2 à 3 dagen oud; een nette score. Helaas is alleen informatie over Nederlandse tankstations aanwezig. Voor een gratis app mag dat de pret niet drukken.