App Spotter: Augmented Car Finder

Regelmatig je auto kwijt op een volle parkeerplaats, na een dagje winkelen of een citytripje in een vreemde stad? Dan is Augmented Car Finder wellicht iets voor jou. De app voor de iPhone blinkt uit in eenvoud en doet wat het moet doen.

Augmented Car Finder werkt erg simpel. Nadat je je auto hebt geparkeerd,  richt je de camera van je telefoon op je wagen en druk je op de 'Car Finder'-knop. De applicatie registreert vervolgens de gps-coöridinaten en slaat deze op in zijn geheugen.

Voor de plaatsbepaling kun je kiezen uit twee opties: Normal (sneller) en High (meer nauwkeurig). In beide gevallen had de app binnen enkele seconden de plaats van onze auto bepaald.  Wel moet je uiteraard gps-ontvangst hebben, wat vaak een probleem is in parkeergarages. De makers vermelden dan ook duidelijk dat de app alleen bedoeld is voor gebruik in de buitenlucht.

Vervolgens kun je de app uitschakelen en zonder auto je weg vervolgen. Wil je terugkeren naar je auto, dan start je Augmented Car Finder opnieuw. Je camera werkt vervolgens als 'zoekerbeeld' waarover  de app een rode pijl in de richting van je auto projecteert. Onder de pijl staan de resterende meters afstand tussen je huidige locatie en je auto.

Afwijking

De app projecteert over je camerabeeld een blauw icoon dat de precieze locatie van je auto aan zou moeten geven, maar dat blijkt niet altijd even nauwkeurig. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de afwijking van enkele meters in het gps-systeem. Een haan die daarnaar kraait, want je volgt gewoon de pijl en je ziet je auto vanzelf weer staan.

Augmented Car Finder is een eenvoudige app die doet wat het moet doen: zonder teveel moeite je auto weer terugvinden. Het maakt bovendien op een handige manier gebruik van augmented reality. Een aanrader, zeker voor die paar centen.