App Spotter: Barcode Scanner

QR-codes: in Japan schijnen ze er geen genoeg van te kunnen krijgen, maar in het Westen worden de zwart-witte vierkanten nog maar mondjesmaat gebruikt. Toch kan het handig zijn om je smartphone als qr-code-lezer te gebruiken.

Android-gebruikers kunnen hiervoor het beste de applicatie Barcode Scanner downloaden. Eenmaal geïnstalleerd, maakt de app gebruik van de camera van je smartphone of tablet om een qr-code te lezen. Op deze manier wordt de in het vierkant verborgen informatie toegankelijk.

In een qr-code kunnen namelijk verschillende soorten informatie verstopt zitten, zoals url's, telefoonnummers of teksten. Je zult de vierkanten het vaakst tegenkomen in reviews van applicaties. Scan de qr-code met Barcode Scanner en je komt met je smartphone meteen bij de betreffende applicatie in de Anroid Market terecht.

Streepjescodes

Barcode Scanner is, zoals de naam al zegt, niet alleen te gebruiken voor qr-codes. De app werkt ook bij 'traditionele' streepjescodes. Door de streepjescode van een willekeurig product te scannen (van boeken tot deodorantbussen), kun je meer informatie over dit product krijgen.

De applicatie is namelijk gekoppeld aan je browser, waardoor je na het scannen van een product meteen kunt kijken wat hierover op internet te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, zodat je zelf effici├źnt prijzen kunt vergelijken in de winkel.

Recensies

Ook kan het handig zijn om met Barcode Scanner de streepjescode van een boek te lezen om snel op internet te zoeken wat anderen ervan vinden. De applicatie maakt op een slimme manier gebruik van de camera in je telefoon of tablet en heeft zeker zijn nut. Nu nog wachten op meer qr-codes in Nederland of die vakantie naar Japan.