App Spotter: Battleheart

Aan games voor de iPhone en iPad is geen gebrek, de kunst is om juist de goede eruit te zoeken. Bij Battleheart weet je meteen dat je goed zit: de app ziet er echt geweldig uit en ook op de inhoud valt weinig aan te merken.

Battleheart is een zogenoemde role playing game (rpg), waarin je een groep fantasy-personages bestuurt om een koninkrijk tegen monsters te beschermen. Dat klinkt vaag, maar het spel weet dankzij zijn tekenfilmachtige uiterlijk en solide uitvoering meteen te boeien.

De personages

De personages, waaronder een ridder, tovenaar en een heks, bestuur je met touch-gebaren. Door bijvoorbeeld een lijn van de ridder naar een monster te trekken, zal dit karakter het beest aanvallen.

Multitasken

Op deze manier bestuur je maximaal vier personages tegelijk en moet je in gevechten slim en snel beslissingen maken en kunnen multitasking. Terwijl je ridder aanvalt, kun je namelijk een ander personage opdracht geven om hem te genezen en ondertussen kan je tovenaar de monsters op een afstandje met vuurballen bestoken.

Na elk gevecht worden je personages steeds sterker en krijgen ze meer aanvalsmogelijkheden. Ook verdien je steeds meer geld, waarmee je nieuwe wapens of uitrusting kunt kopen. Alle klassieke ingrediënten van een rpg zijn dus aanwezig, maar dan in een heerlijk simpele en overzichtelijke vorm.

Imperfect

Battleheart is zeker niet perfect, zo is het soms lastig om een lijn van het ene personage naar het andere te trekken, omdat alle karakters door elkaar lopen. Ook zijn de omgevingen waarin je speelt niet bijzonder te noemen.

Toch is Battleheart een geweldige app en biedt het veel waar voor je geld. Het spel ziet er goed uit, de gevechten zijn intens, de besturing is intuïtief en het is verslavend om je personages steeds verder te ontwikkelen.