App Spotter: Binkie

Wat moet je doen als je kind medicijnen heeft ingeslikt of gebeten is door een hond? Voor hippe ouders met een iPhone, maar weinig ouderlijke ervaring is er de app Binkie om antwoord te geven op deze en andere medische vragen.

'Als ouder met een ziek kind wil je niet zozeer uitgebreide informatie, maar concreet horen wat je kunt doen', aldus de makers van Binkie. De app bevat daarom praktisch advies over 86 aandoeningen bij kinderen, variërend van ontstoken ogen tot koolmonoxide-vergiftiging.

Per aandoening geeft de app informatie over wat de verschijnselen zijn, wat je zelf kunt doen en welke hulpdiensten je eventueel moet bellen. Ook kun je zien of het besmettelijk is en en wat de aandoening nou precies inhoudt.

Zoeken

Om het zoeken naar de juiste aandoening te vergemakkelijken, heeft de app een zoekfunctie of kun je tikken op een lichaamsdeel van Binkie ('Waar doet het au') om de bij dat deel behorende aandoeningen te bekijken. Ook kun je zoeken op foto, bijvoorbeeld wanneer je kind bepaalde vlekken op zijn of haar huid heeft.

In de app kun je telefoonnummers van je huisarts en je tandarts opslaan en zijn deze direct vanuit Binkie te bellen. Handig als je in paniek bent en even niet meer weet wat het goede nummer is.

EHBO

Binkie is bedoeld als een eerste praktische vraagbaak voor ouders, grootouders, verzorgers, leerkrachten of oppas, niet als vervanger voor de huisarts. Hier slaagt de app goed in; de vele zoekmethoden zorgen ervoor dat je altijd wel bij de goede informatie uit komt. Toch kan het aantal aandoeningen zeker nog uitgebreider, misschien iets voor een volgende update?