App Spotter: Bloomberg

'Money never sleeps' en de beurzen staan nooit stil. Daarom kun je als genteresseerde zeker wat extra hulp gebruiken om het financile nieuws in de gaten te houden. Met een smartphone of tablet en daarop de Bloomberg-app kom je al een heel eind.

De Bloomberg-app is, niet heel verrassend, een productie van het financieel persbureau Bloomberg en een draagbare versie van de website. De gratis applicatie bevat een immense hoeveelheid data over alles wat met de financiƫle wereld te maken heeft.

Zo staan op de app alle nieuwsberichten die door Bloomberg zijn gepubliceerd, onderverdeeld in verschillende categorieƫn en landen. Heb je geen zin om te lezen, dan kun je binnen de applicatie verschillende podcasts downloaden en en beluisteren. Het downloaden gaat bijzonder snel en het aanbod wordt regelmatig ververst.

Beurskoersen

Een ander belangrijk onderdeel zijn de beurskoersen, die door middel van grafieken en getallen overzichtelijk worden gepresenteerd. Hier vindt je de koersen van bekende beurzen als de Dow Jones en de AEX, maar ook minder bekende als de KLCI en de OSEBX.

De app bevat daarnaast een 'My Stocks'-gedeelte, waar je de koersen van door jou geselecteerde bedrijven kunt volgen. Ook deze informatie wordt overzichtelijk gepresenteerd en komt bovendien met de voor dat bedrijf relevante nieuwsberichten.

Extra

Om dit pakket compleet te maken, bevat de Bloomberg-app informatie over en koersen van staatsobligaties, de wisselkoersen van de meest gebruikte munteenheden en de koersen van commodity's als goud en koffie.

De Bloomberg-app is voor het juiste publiek een geweldige applicatie. Het bevat enorm veel nuttige informatie, dat bovendien op een overzichtelijke manier in prettig oranje wordt gepresenteerd.