App Spotter: Buienradar.nl

Je zult het net zien: ben je eens een keer op de fiets naar je werk gegaan, begint het in de loop van de dag te regenen. Om in te schatten of je met een nat pak dreigt thuis te komen en daarom beter met het openbaar vervoer kunt gaan, is er de Buienradar.nl-app.

De applicaties is een voor mobiel gebruik aangepaste versie van de website van Buienradar.nl, die op hetzelfde neerkomt: de app laat je zien hoe regenwolken zich over Nederland (dreigen te) verplaatsen. Vervolgens kun je inschatten of je zelf 'in the line of fire' komt te staan.

De Buienradar.nl-app doet dit door je een versimpelde kaart van Nederland te laten zien, waarop de wolken voorbij trekken. Eventueel kun je overschakelen naar een satellietkaart of inzoomen op je eigen locatie om de regenwolken tot in detail te kunnen volgen.

Weersverwachting

De applicatie geeft je niet alleen informatie over de te verwachten regenbuien, maar laat je ook zien wat de weersverwachting is voor de komende dagen. Eventueel kun je de app zelfs gebruiken om te lezen welke files er in Nederland staan.

De app is gratis beschikbaar voor meerdere platformen, waarbij er enkele kleine verschillen bestaan tussen de versies. Zo kun je bij de iPhone-versie een zogenoemd Buienalert instellen, waarmee de app je een waarschuwing geeft wanneer er een regenbui je kant op komt. In alle gevallen is Buienradar.nl een nuttige applicatie die je veel weersongemak kan besparen.