App Spotter: CamCard

Iedereen die regelmatig visitekaartjes krijgt, weet hoe lastig het kan zijn om deze overzichtelijk te organiseren. Om je hierbij te helpen is er CamCard, een applicatie die van ocr-software gebruikmaakt om kaartjes in te scannen en te organiseren.

Na het downloaden van CamCard kun je meteen je schoenendoos vol visitekaartjes pakken om ze stuk voor stuk in te scannen. Dit doe je door vanuit de applicatie een foto te maken van een kaartje, waarna CamCard de daarop staande gegevens opslaat.

Het mooie is dat CamCard in staat is om vrijwel alle gegevens op een visitekaartje te herkennen en daarbij meerdere talen ondersteunt. Vervolgens plaatst de app zelf de informatie in de juiste categorie, dus de voor- en achternaam van een persoon komen ook echt bij First Name en Last Name te staan en zijn of haar functie bij Job Title.

Contactgegevens

CamCard slaat ook alle contactgegevens op in de juiste categorie, zoals e-mail, adres en telefoonnummer. Open je in de app vervolgens de digitale visitekaartenbak Card Holder, dan zie je daar een afbeelding van het visitekaartje. Van hieruit kun je deze persoon direct bellen, mailen, de bijbeheronde website bezoeken of via een digitale plattegrond kijken waar hij of zij werkt.

De applicatie is niet perfect in het herkennen van alle persoonsgegevens, maar brengt het er behoorlijk goed af. Eventuele foutjes kun je desnoods zelf bijwerken. Heb je al je visitekaartjes ingescand, dan heb je ze met CamCard niet alleen netjes bij elkaar, maar kun je ook enorm gemakkelijk met alle kaarthouders in contact treden.

Lite-versie

Om de applicatie eerst uit te proberen kun je CamCard Lite downloaden, die beperkt is tot een gelimiteerd aantal scans van visitekaartjes per week. Tegen betaling kun je de volledige versie downloaden. Slingeren er regelmatig losse kaartjes in je broekzak, dan is deze app je geld absoluut waard.