App Spotter: CamScanner

Thuis of onderweg werken kan lastig zijn wanneer je niet de juiste spullen bij je hebt. Met de app CamScanner heb je echter nog een reden om aan Het Nieuwe Werken te beginnen, het verandert namelijk je smartphone of tablet in een handzame scanner.

Heb je CamScanner geïnstalleerd, dan gebruik je je mobiele apparaat om foto's van documenten te maken. Vervolgens zijn deze afbeeldingen in de app te bewerken, waarna ze worden omgezet in pdf-formaat. Ook kun je reeds bestaande afbeeldingen naar de app importeren.

Deze pdf-bestanden kun je vanaf je smartphone of tablet e-mailen of uploaden naar onder meer Google Docs, DropBox en Evernote. Met de applicatie kun je dus ook thuis of onderweg pdf-bestanden van documenten maken, wanneer er even geen reguliere scanner in de buurt is.

Kwaliteit

CamScanner zorgt ervoor dat de gemaakte pdf-bestanden er helder en leesbaar uitzien, zelfs wanneer de afbeelding aan de donkere kant is. Natuurlijk is het geen vervanging van een vaste scanner, maar het resultaat mag er zijn.

De gemaakte afbeeldingen zijn samen te voegen tot éé? pdf-bestand, waarbij je ook nog uit tien verschillende pdf-formaten kunt kiezen (A4, A5, B4 enzovoorts). Elke pdf kun je een naam en een rubriek meegeven, zodat je ze gemakkelijk binnen de applicatie kunt terugvinden.

Verschillen

Tussen de verschillende versies van CamScanner bestaan kleine verschillen. Zo kun vanaf een iPhone wel pdf's naar Evernote sturen, maar niet vanaf een Android-telefoon.

In alle gevallen tovert de app je smartphone of tablet om tot een zeer handzame scanner en dat helemaal gratis. De betaalde versie van CamScanner haalt de advertenties weg en vergroot het aantal pdf-documenten dat je kunt bewaren.