App Spotter: Chalk Ball

Wie denkt dat alleen op de iPhone en iPad simpele, mooie en originele spelletjes te spelen zijn, komt met Chalk Ball bedrogen uit. Deze app voor Android ziet er niet alleen geweldig uit, maar blijkt ook enorm verslavend te zijn.

In Chalk Ball moet je een balletje hoog zien te houden door krijtstrepen op een schoolbord te tekenen. Afhankelijk van de vorm van deze strepen stuitert de bal verschillende kanten op. De met je vinger op het touchscreen gemaakte strepen verdwijnen echter weer snel, je krijtvoorraad is beperkt en als de bal de onderkant van het scherm raakt is het game over.

Tijdens het hooghouden verschijnen er verschillende objecten in beeld die je kunnen helpen, bijvoorbeeld bolletjes die je extra krijt geven om strepen mee te maken. Door de bal tegen een van de objecten aan te stuiteren, kun je deze bolletjes activeren.

Moeilijker

Er verschijnen echter ook objecten in beeld die het spel juist moeilijker maken, zoals bolletjes die de snelheid van je bal vergroten. De truc is om deze juist te vermijden. Na een tijdje verschijnt er in elk level een ster in beeld; stuiter je bal hier tegen aan en je bent weer een niveau verder.

De magie van Chalk Ball is dat het spel snel te leren is, maar behoorlijk moeilijk blijkt te zijn om onder de knie te krijgen. De moeilijkheidsgraad ligt bovendien behoorlijk hoog; gedurende het spel begint je bal steeds sneller te stuiteren en je krijt voor het maken van strepen raakt redelijk snel op.

De presentatie van Chalk Ball kan bijna niet beter. Het spel ziet er enorm simpel, maar tegelijk heel mooi uit. Bovendien kun je verschillende thema's als achtergrond gebruiken ter vervanging van het krijtbord: de notitieblok-achtergrond is al beschikbaar, de 8 bit- en telesketch-versie worden binnenkort toegevoegd.