App Spotter: CNN voor de iPad

Sinds de lancering van de iPad heeft de tablet zijn meerwaarde zeker al bewezen: heerlijk op de bank onderuit gezakt browsen en apps draaien met het toestel op je schoot is een waar genot. De iPad-app van CNN haakt hier op in.

Net als applicaties als Flud en Flipboard maakt de CNN-app optimaal gebruik van het grote aanraakscherm van je iPad. De artikelen en nieuwsberichten van het Amerikaanse nieuwsnetwerk worden op visueel zeer aantrekkelijke en toegankelijke manier gepresenteerd in de vorm van een digitaal magazine.

Hierbij bestaat het beginscherm uit de belangrijkste nieuwsberichten in de vorm van een foto met de bijbehorende kop. Wordt het je allemaal iets te veel, dan kun je ook overschakelen naar alleen de titels, waarmee je gemakkelijk kunt 'koppensnellen'.

Filteren

Wil je juist meer visueel geweld, dan kun je ook switchen naar een overzicht waarbij je bladert tussen de afzonderlijke nieuwsberichten en de foto's of video's volop in beeld verschijnen. Ook kun je het overzicht inhoudelijk aanpassen aan je voorkeuren door te filteren op bijvoorbeeld 'headlines' of Europees nieuws.

Door op een bericht te tikken, krijg je de volledige inhoud te zien en kun je op je gemak de tekst lezen of in het geval van een video het filmpje bekijken. Onder in het beeld komt dan in het klein een visueel nieuwsoverzicht te staan, waarmee je gemakkelijk tussen berichten kunt wisselen.

Offline

Eventueel kun je de artikelen en nieuwsberichten ook op de iPad zelf opslaan, om ook zonder internetverbinding verder te kunnen lezen. Via een koppeling met Facebook kun je interessante berichten op je 'muur' plaatsen.

Wil je op een ontspannen en toegankelijke manier het wel en wee van de wereld tot je nemen en staat de berichtgeving van CNN je aan, dan is de iPad-app zeker iets voor jou. De applicatie is bovendien geheel gratis, waar tegenover staat dat er af en toe wel reclames in beeld verschijnen.