App Spotter: Color

Color klinkt als een standaard foto- of tekenapp voor je smartphone of tablet. Het is echter volgens sommige kenners iets heel bijzonders. Zo bijzonder zelfs dat een aantal bedrijven er 41 miljoen dollar in investeerden voordat het uitkwam.

Met de Color deel je de foto's die je maakt met je smartphone of tablet automatisch. Dit doe je niet zoals bij sommige apps met een aantal vrienden uit je lijst, maar met mensen die op dat moment daadwerkelijk in de buurt zijn. Je kunt de foto's zien van alle Color-gebruikers in een straal van dertig meter om je heen. 

De geschoten foto's komen in een soort groepsalbum dat je automatisch deelt met mensen in de buurt. Binnen deze groep kun je via tekstberichten met elkaar communiceren. Als je samen met een groep optrekt kun je ook tijdelijk een soort subgroep aanmaken. 

Het startscherm toont een lijst met andere Color-gebruikers die het vaakst bij je in de buurt zijn. Het programma gaat ervan uit dat dit ook daadwerkelijk je vrienden zijn. Het kan dus zomaar gebeuren dat de man waar je elke ochtend naast staat bij de tramhalte je vriendenlijst aanvoert.

Revolutionair

Niet alleen albums van mensen om je heen zijn te bekijken, ook foto's die gemaakt zijn op de locatie waar je je op dat moment bevindt. Hierdoor kunnen andere mensen jouw fotografietalent ontdekken of kun je zelf inspiratie opdoen door het werk van anderen te bewonderen.  

Dit klinkt allemaal revolutionair en vernieuwend, en dat is het waarschijnlijk ook. Het element wat deze app tot een enorm succes kan maken zijn echter, zoals zo vaak, de gebruikers. Hoe meer mensen het gebruiken hoe beter het werkt. Op dit moment zijn er helaas nog weinig mensen met de app op hun smartphone of tablet. Hierdoor kan het dus zijn dat je bijna nooit foto's van anderen te zien krijgt. Maar als miljoenen mensen het straks gaan gebruiken, dan zou Color weleens de nieuwe Twitter kunnen worden.