App Spotter: Cut the Rope

De makers van Angry Birds hebben het weer voor elkaar: Cut the Rope is vrijwel net zo leuk en verslavend als het bekende vogelgooispel. Inmiddels is het nieuwe spel uitgegroeid tot de snelst verkopende game in de App Store aller tijden.

En het is duidelijk waarom: Cut the Rope ziet er net als Angry Birds geweldig uit en biedt dezelfde simpele maar enorm verslavende gameplay. De levels zijn kort en snel te spelen, waardoor je ook onderweg of op een verloren moment op een zeer leuke manier de tijd kunt doden.

In het spel is het de bedoeling om een snoepje in de mond van het hongerig monstertje Om Nom te laten belanden. Het snoepje zit vast aan één of meerder touwtjes en door deze door te snijden moet deze uiteindelijk in de mond van het beestje belanden. Vandaar uiteraard de naam Cut the Rope.

Moeilijkheidsgraad

In het begin gaat dit gemakkelijk en belanden de snoepjes met behulp van de zwaartekracht vrijwel automatisch in de monsterbuik van Om Nom. Naarmate je verder komt loopt de moeilijkheidsgraad echter op en zul je steeds meer obstakels op je pad vinden die een level ingewikkelder maken, zoals luchtbellen, ballonnen en spinnen die zich ook tegoed willen doen aan de suikerbom.

Cut the Rope maakt op een leuke manier gebruik van het touchscreen van je Apple-apparaat. Door je vinger over het scherm te bewegen, 'snijd' je de touwtjes door en dankzij multitouch kun je zelfs meerdere touwtjes tegelijk losknippen.

Afwerking

Het spel ziet er bijzonder leuk en verzorgd uit en werkt vlekkeloos. De online-mogelijkheid om via Crystal scores ter vergelijken en achievements te bekijken voegt echter weinig toe aan het spel zelf. Voor de rest is Cut the Rope echter zeer compleet en af.

Een probeerversie van het spel is gratis de downloaden uit de App Store. Bevalt het, dan heb je vanaf 79 cent de complete game in huis. Heb je het spel uitgespeeld, dan zijn er in elk level drie sterren te halen, waarmee je nog vele uren zoet zult zijn De makers zijn daarnaast van plan om in de toekomst extra content toe te voegen, mocht je van de huidige 125 levels geen genoeg krijgen.