App Spotter: De Telefoongids Zoek & Vind

Elk jaar ligt ie weer in de bus: de gebundelde Telefoongids en Gouden Gids. Door de komst van internet lijkt deze verzameling telefoonnummers papierverspilling te zijn, maar gelukkig is er een bijbehorende app die wel van deze tijd is.

In de applicatie zijn uiteraard alle telefoonnummers van zowel personen als bedrijven te vinden die ook in de papieren editie staan. Bovendien is het in de app heel gemakkelijk om naar nummers en adressen te zoeken, omdat je voor bedrijven kunt zoeken op naam, telefoonnummer, categorie en zoekwoord.

Digitale kaarten

Daarnaast biedt de Zoek & Vind-app een functie die in geen enkele papieren editie te vinden is. Heb je namelijk het bedrijf of de persoon gevonden die je zocht, dan kun je met behulp van digitale kaarten en gps op je beeldscherm zien waar deze zich in Nederland bevindt.

De digitale kaarten worden ook gebruikt om meerdere hits te laten zien wanneer je op trefwoord of categorie zoekt. Handig wanneer bijvoorbeeld je fiets stuk gaat en je wilt weten waar in de buurt de dichtstbijzijnde fietsenmaker is.

Routeplanner

Wil je vervolgens ook nog eens dit bedrijf of deze persoon een bezoekje brengen, dan kun je de applicatie de route laten uitstippelen. De app biedt je hierbij een weinig uitgebreide routebeschrijving, maar het is desalniettemin handig om in hoofdlijnen te zien welke kant je op moet.

Verder is het mogelijk om een bedrijf of persoon meteen vanuit de app te bellen of de bijbehorende website te bezoeken. Met al deze functionaliteit kun je je geen buil vallen aan deze gratis applicatie. Wel heb je altijd een actieve internetverbinding nodig om de digitale versie van de Telefoongids en Gouden Gids te kunnen doorzoeken.