App Spotter: de tien beste apps van 2010

Je hebt nog n jaarlijstje van ons tegoed. Afgelopen jaar was absoluut het jaar van de app. We hebben tien applicaties voor de smartphone of tablet op een rij gezet die je niet mag missen.

my6sense

Informatie is alom tegenwoordig en het wordt steeds lastiger precies eruit te pikken wat jou interesseert en voor jou van belang is. My6sense helpt je een handje. Je begint met het opgeven van je favoriete rss-kanalen en je social-media-accounts. Vervolgens analyseert de app aan de hand van je leesgedrag welke artikelen, tweets en messages voor jou relevant zijn.

Platform: iPhone/Android
Prijs:
gratis
Meer informatie

WhatsApp Messenger

Bij ‘pingen’ denken we vooral aan de Blackerry en het gratis versturen van berichtjes naar de PIN van een ander toestel. WhatsApp is een platformonafhankelijke variant voor het versturen van berichtjes, verrijkt met bijvoorbeeld foto’s of spraakopnames. Contactpersonen worden herkend op basis van hun telefoonnummer.

Platform: iPhone/Blackberry/Android/Symbian
Prijs: €0,79
Meer informatie

Layar

De Layar Reality Browser toont de echte wereld op je scherm, gevangen door de camera, en projecteert daar een virtuele ‘laag’ bovenop. Daardoor zie je bijvoorbeeld wat er in de omgeving te doen is of welke huizen er te koop staan. Weliswaar is de theorie interessanter dan de praktische toepassing, maar met vers kapitaal en de stap die het naar Silicon Valley maakt kan het zich snel ontwikkelen.

Platform: iPhone/Android
Prijs: gratis
Meer informatie

Google Translate

Google heeft reeds een webdienst om teksten of webpagina’s te vertalen. Met deze app kun je ook zelf ingevoerde teksten direct vanaf je smartphone laten vertalen tussen meer dan vijftig talen. Dat komt bij uitstapjes naar het buitenland zeker van pas. Dankzij text-to-speech kan de vertaling zelfs uitgesproken worden. Met iTranslate bestaat er een vergelijkbare app voor de iPhone en iPad.

Platform: Android
Prijs: gratis
Meer informatie

Twitter

Twitteren, ook wel microbloggen genoemd, is één van de hypes van 2010. Volgens de laatste telling zijn er in Nederland 314.000 accounts. Vooral onder jongeren wordt het snel populairder. Twitter heeft dit jaar ook enkele eigen apps uitgebracht, die zeker niet onderdoen voor de concurrerende apps als TweetDeck en Seesmic.

Platform: iPhone/Android/Blackberry
Prijs: gratis
Meer informatie