App Spotter: DejaOffice

Wat kun je ondertussen niet met je smartphone doen? Bellen, sms'en en browsen natuurlijk, maar ook contactgegevens opslaan en organiseren, notities maken en je agenda beheren. Voor deze laatste activiteiten is er DejaOffice.

Veel smartphones bieden natuurlijk eigen programma's en applicaties om contactgegevens in te bewaren en een agenda mee te maken. DejaOffice komt echter met net wat meer toeters en bellen: 'PC-like functionality', aldus de makers.

Zo heeft DejaCalendar meer mogelijkheden om je agenda in te zien en overzichtelijk te houden door middel van kleurcoderingen. En in DejaContacts kun je veel meer informatie kwijt dan in je 'gewone' contactenlijst van je smartphone. Bovendien is er tussen je kalender en contactenlijst een handige koppeling, zodat je contacten kunt linken aan afspraken in je kalender.

Sub-apps

Maar daar houdt het niet op, de applicatie bevat ook DejaTasks (een takenlijst, met ook weer een koppeling met je contactenlijst), DejaNotePad (een notitieblok) en DejaToday (dat weergeeft wat je die dag in je agenda en takenlijst hebt staan).

Al deze sub-apps maken DejaOffice een zeer complete applicatie voor iedereen die zijn op de smartphone verzamelde informatie nog gecentraliseerder wil maken.

Synchroniseren

Na installatie van DejaOffice, kun je de app laten synchroniseren met de reeds ingevulde kalender en contactenlijst van je telefoon. Je kunt zelfs deze informatie die op je pc staat opgeslagen, in bijvoorbeeld Office of IMB Lotus Notes, syncen met de app via usb of wifi.

Hier moet je wel grof voor betalen en het is daarom beter, maar wel omslachtig, om deze gegevens handmatig in DejaOffice in te voeren. Afgezien hiervan is deze gratis app zeker aan te raden.