App Spotter: Documents To Go

In het kader van Het Nieuwe Werken is het belangrijk om altijd en overal aan het werk te kunnen. Om je smartphone of tablet hiervoor geschikt te maken, kun je bijna niet zonder de app Documents To Go.

Met deze applicatie kun je op je mobiele apparaat producten uit het Microsoft Office-pakket gebruiken. Afhankelijk van de versie kun je aan de slag met Word, Excel en PowerPoint. Documenten die van een van deze protocollen gebruikmaken kun je zowel bekijken als bewerken.

Natuurlijk blijft het lastig om op een kleiner scherm en met een kleiner toetsenbord documenten te bewerken. Moet je toch echt onderweg een Office-bestanden lezen en aanpassen, dan is Documents To Go een zeer nuttige app met voldoende functionaliteit.

Bewerken

Zo kun je in de mobiele versie van Word niet alleen tekst typen, maar bijvoorbeeld ook bullets en nummering toepassen, tabellen maken en commentaar toevoegen. In de mobiel versie van Excel kun je onder meer rijen en kolommen toevoegen, verwijderen of in grootte aanpassen.

Aangepaste documenten kun je vervolgens synchroniseren met Office op je desktop, zodat je altijd over de laatste versie beschikt. Dit gebeurt via wifi of een usb-kabel, afhankelijk van het platform waarop je Documents To Go gebruikt.

Cloud

Ook is het mogelijk om documenten vanuit de app in de cloud op te slaan, afhankelijk van de versie onder meer in Google Docs, DropBox en iDisk. Tenslotte kun je met Documents To Go pdf-bestanden lezen.

Zoals gezegd bestaan er tussen de verschillende platformen enkele verschillen, ook in de versies van de app die te downloaden zijn. Zo is er een gratis versie van Documents To Go voor Android (waarin alleen bestanden kunnen worden gelezen), maar zijn er voor iOS alleen betaalde versies van de app beschikbaar.