App Spotter: Don't Touch My Droid!

Omdat smartphones en tablet steeds meer persoonlijke informatie bevatten, wordt het steeds belangrijker om deze goed te beveiligen. Een van de meest simpele manieren om dit te doen, is door het gebruiken van Don't Touch My Droid!.

De app maakt namelijk gebruik van de bewegings-sensoren van je smartphone of tablet om te detecteren wanneer deze wordt verplaatst en kan vervolgens een alarm af laten gaan. Hiermee is Don't Touch My Droid! een hele simpele en doeltreffende antidiefstal-app.

Op het hoofdscherm van de applicatie kun je het volume van het alarm instellen en de gevoeligheid waarmee je smartphone of tablet detecteert dat iemand deze verplaatst. Ook heb je de keuze uit meerdere alarmgeluiden, zoals een claxon, een sirene of het 'scary psycho stab'-geluid.

Actief

De app wordt actief wanneer je op 'activate' klikt en blijft op de achtergrond draaien. Pas wanneer je smartphone of tablet wordt verplaatst, gaat het alarm af. Om deze uit te schakelen, moet je eerst de app weer openen en op het schedelicoontje klikken.

Je moet wel eerst goed bedenken wanneer het handig is om Don't Touch My Droid! te activeren, bijvoorbeeld wanneer je je mobiel even onbeheerd achterlaat. Ook kun je je smartphone of tablet met daarop de app in een tas stoppen, zodat je te horen krijgt wanneer iemand deze probeert mee te nemen.

Dan is het natuurlijk wel te hopen dat de dief niet weet hoe de app uit te schakelen is, zodat het alarm lang genoeg af gaat. Don't Touch My Droid is verder een prima app om je telefoon op een simpele manier te beschermen en is bovendien gratis.