App Spotter: Easy Filter

Tijdens een vergadering is het niet meer dan logisch om je telefoon uit of op stil te zetten. Maar wat als je nou net op dat ene belangrijke telefoontje wacht waar alles voor moet wijken? Dan kun je Easy Filter gebruiken.

Easy Filter is een applicatie waarmee je oproepen en sms'jes kunt filteren, waardoor je alleen gestoord wordt door contacten waar je ook echt op zit te wachten.

Binnen Easy Filter staat de zogenoemde Block List centraal. Aan deze met een wachtwoord beschermde lijst kun je telefoonnummers toevoegen vanuit je contacten- en oproepenlijst of deze handmatig invoeren. Vervolgens kun je kiezen of Easy Filter de nummers in de Block List juist wel of niet doorlaat.

Vreemde nummers

Ook is het mogelijk om alleen oproepen en berichten van je gehele contactenlijst door te laten, waardoor je nooit bereikt kunt worden door vreemde telefoonnummers. Eventueel kun je Easy Filter ook onbekende nummers laten tegenhouden.

De applicatie laat je daarnaast kiezen hoe niet door te laten oproepen geblokkeerd worden. Zo kun je je voicemail laten afspelen of geblokkeerde nummers in stilte door laten 'rinkelen'.

Antwoord-sms

In de applicatie kun je bovendien een sms samenstellen die naar een geblokkeerd nummer wordt gestuurd. Hiermee kun je iemand automatisch laten weten dat je bijvoorbeeld op een later tijdstip terugbelt.

Easy Filter is een handige applicatie die vooral voor zakelijke gebruikers van pas zal komen. De app is gemakkelijk in gebruik, heeft een heldere interface en is ook nog eens helemaal gratis te downloaden.