App Spotter: Endomondo

Wie nu alvast de op handen zijnde kerstcalorien eraf wil werken, kan aan de slag met Endomondo. Met de applicatie kun je bijhouden welke afstand je onder meer rennend, fietsend of skatend hebt afgelegd en hoeveel je hiermee hebt verbrandt.

De applicatie zelf werkt behoorlijk simpel. Je geeft aan welke activiteit je gaat doen en drukt op Start om te beginnen.

Op het scherm van je telefoon zie je vervolgens  hoe lang je bezig bent, hoeveel kilometers je hebt afgelegd, hoe snel je gaat en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Dankzij een koppeling met het gps-systeem van je smartphone zie je bovendien precies waar je loopt.

Veelzijdig

Vergeet daarbij niet om eerst je gewicht op te geven; hiermee kan Endomondo berekenen hoeveel je verbrandt met welke specifieke activiteit. De applicatie is er zelfs op berekend wanneer je gaat skieën, kajakken of zwemmen (check hiervoor eerst of je telefoon wel watervast is).

Account

Je resultaten worden niet alleen opgeslagen in de applicatie zelf, maar ook op je online Endomodo-account die je via een computer kunt benaderen. Op de Endomodo-website zie je welke dagen van de maand je wat hebt gedaan en krijg je met behulp van staafdiagrammen een overzicht van je activiteiten.

Op de site kun je daarnaast onder meer je resultaten vergelijken met vrienden, routes van andere gebruikers bekijken en een overzicht krijgen van de te houden sportactiviteiten, zoals de Ameland Adventurerun of de Bruggenloop Rotterdam.

De applicatie en je account zijn geheel gratis. Weer een excuus minder om niet te gaan trainen.