App Spotter: Evernote

'Onthoud alles', is de welkomstboodschap op de website van Evernote en dat is dan ook precies wat deze applicatie voor je probeert te doen. Teksten, foto's en geluidsfragmenten heb je hierdoor altijd op je smartphone of tablet bij de hand.

Evernote is qua werking vergelijkbaar met DropBox: bestanden kun je op je desktop of mobiele apparaat online opslaan en altijd en overal weer tevoorschijn toveren. De Evernote-app is een mobiele variant van de dekstopversie en deze worden door middel van eenzelfde account aan elkaar gekoppeld.

Na het openen van de applicatie kun je gemakkelijk een nieuwe notitie maken en hierin teksten, foto's en geluidsfragmenten plaatsen. De notitiepagina heeft een snelkoppeling naar je opgeslagen foto's en een geïntegreerde recorder, zodat het toevoegen van beeld- en geluidsbestanden geen probleem is.

Zoeken

Je kunt notities in een notitieblok opslaan, een tag meegeven en via het gps-systeem van je mobiele apparaat koppelen aan een locatie. Mocht je vervolgens alsnog een bepaalde notitie niet terug kunnen vinden, dan bevat Evernote een zoekfunctie die zelfs tekst in afbeeldingen herkent.

Voor een ideaal gebruik van de applicatie, is het aan te raden om ook de desktopversie op je Mac of Windows-computer te installeren. Zo kun je alleen via de desktopversie nieuwe notitieblokken maken om je notities in onder te verdelen.

Uploadlimiet

De applicatie en het gebruik ervan zijn gratis, maar je bent wel gebonden aan een uploadlimiet van 40 MB per maand. Door tegen betaling je account te upgraden naar de Premium-versie kun je deze limiet uitbreiden naar 500 MB per maand.