App Spotter: Facebook

Facebook kan niet alleen heel nuttig zijn in het onderhouden van contacten en je (zakelijke) netwerk, maar werkt vaak ook enorm verslavend. Wie kijkt nou niet geregeld op de site om nieuwe berichtjes te checken?

Kun je met het bekijken van je account niet wachten tot je thuis achter je computer zit, dan is er de Facebook-applicatie. Hiermee beschik je op je smartphone over een belangrijk deel van de functionaliteiten van de reguliere website van Facebook.

Ook op deze 'pocket'-versie log je in met je mailadres en wachtwoord. Vervolgens beland je op een overzichtsscherm van waaruit je onder meer naar het nieuwsoverzicht, je profiel en je vriendenlijst kunt navigeren. Uiteraard is een koppeling met de webversie aanwezig.

Like

Bij het bekijken van de berichten is het ook in de applicatie mogelijk om informatie te 'liken' of er commentaar op te geven. Daarnaast is het mogelijk om in de app zelf je profiel te veranderen, zoals het toevoegen van nieuwe foto's, hoewel dit waarschijnlijk gemakkelijker gaat vanachter een computer.

Tussen de verschillende platformen bestaan kleine verschillen; zo kun je vanuit de iOS-versie chatten met je vrienden, terwijl de Android-versie juist weer een aparte menuknop bevat voor vriendenverzoeken. De app van Facebook werkt in alle gevallen snel en is, net als de website zelf, simpel en toegankelijk. En evenals de reguliere site is natuurlijk ook de applicatie gratis.