App Spotter: Find My iPhone

Je bent je iPhone kwijt en je weet niet meer waar je hem hebt gelaten. Of nog veel erger, je toestel is gestolen. Met de Find My iPhone app kun je je toestel lokaliseren en zelfs vanaf afstand uitschakelen of wissen.

Voor het gebruik van deze applicatie moet je wel beschikken over een MobileMe-account. Dit kun je aanmaken met behulp van je Apple-id. Na het instellen van dit account op je iPhone kun je de app inschakelen en van de dienst gebruik blijven maken, ook al beschik je niet over een betaald MobileMe-account.

Voor het lokaliseren van je iPhone kun je gebruikmaken van Apple's Mobile-Me website. Nadat je bent ingelogd begint het programma met het traceren van je mobiele vriend. Op een kaart van Google zie je vervolgens een blauwe stip verschijnen die de locatie van je telefoon aangeeft.

Besturen op afstand

Nadat de locatie van je iPhone is vastgesteld zijn er nog een aantal andere opties beschikbaar. In hetzelfde scherm waar je de locatie kunt zien, heb je nog een viertal opties: toon bericht of speel geluid af, vergrendel of wis.

Met de eerste optie is het mogelijk een bericht te sturen naar je iPhone. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld een telefoonnummer door te geven aan de vinder. Ook kun je natuurlijk de dief dreigen met het doorgeven van zijn locatie aan de politie. Wil je de dief echt dwars zitten dan kies je voor de optie wissen of uitschakelen. Hierdoor heeft de crimineel geen toegang meer tot eventueel vertrouwelijke informatie die op je toestel staat. Ook moet na uitschakeling de pincode opnieuw worden ingevoerd.

Met Find My iPhone is het verder mogelijk een geluid van twee minuten af te spelen. Dit geluid is zelf te horen wanneer je volume uitgeschakeld is. Hiermee kun je dus je zoekgeraakte iPhone thuis opsporen en hem weer eens terugvinden tussen de kussens van je bankstel.

De app is ook beschikbaar voor het terugvinden van je iPad of iPod Touch. Het apparaat moet wel beschikken over iOS versie 4.2 of hoger.