App Spotter: Flipboard (iPad)

Met Flipboard verandert je iPad in een virtueel magazine waarin je naar hartelust informatie kunt toevoegen en bekijken. Het maakt optimaal gebruik van zowel de kracht van je sociale netwerk op internet als de mogelijkheden van de tablet van Apple.

Flipboard verzamelt namelijk alle links die je contacten op Facebook en Twitter hebben gepost en presenteert deze in een overzichtelijke, magazine-achtige stijl op je iPad.

De applicatie maakt het enorm gemakkelijk om de grote hoeveelheid informatie binnen je sociale netwerk op een snelle en heldere manier te overzien.

Nieuws

De applicatie verzamelt niet alleen informatie vanuit je Facebook en Twitter, maar ook vanuit voorgeselecteerde 'flipkanalen', een soort van nieuwsaggregatoren.

Daarnaast kun je gemakkelijk zelf een informatiebron aan je digitale magazine toevoegen, door bijvoorbeeld de twitterfeed van een bepaalde krant in Flipboard te plakken. De krant moet dan natuurlijk wel linkjes naar artikelen in deze feed hebben geplaatst.

Pagina's

Na het selecteren van een informatiekanaal, stelt Flipboard zelf de virtuele pagina's samen waarop de informatie wordt gepresenteerd. Hierbij worden moeiteloos tekst, foto's en video's samengevoegd in verschillende blokken.

Tik op een blok en je krijgt een uitvergroting van de informatie te zien. Vervolgens kun je reageren of de link delen met anderen. Verder bladeren in het magazine gaat met de bekende 'swipes'.

Toegankelijk

Wat Flipboard zo toegankelijk maakt is dat de applicatie vrijwel moeiteloos je eigen virtuele magazine creƫert. Het bladeren gaat snel en je kunt eindelijk op een overzichtelijke manier informatie uit je sociale netwerk halen. Bovendien komt met de app je iPad volledig tot zijn recht; dankzij het grote aanraakscherm kun je gemakkelijk informatie tot je nemen en doorzoeken.

Let er echter wel op de Flipboard maar enkele dagen 'terugkijkt' naar de links die je vrienden op Facebook en Twitter hebben gepost hebben en dat alleen recent nieuws toegankelijk is. Een archieffunctie is niet voorhanden en hiervoor zul je weer gewoon het web opmoeten.