App Spotter: FLUD

RSS-lezers bestaan natuurlijk al langer, maar zelden zijn ze zo gelikt uitgevoerd als bij deze app. FLUD toont je favoriete rss-kanalen in een magazine-achtige weergave en laat je interessante content gemakkelijk delen via sociale media.

FLUD komt standaard met een aantal voorgedefiniëerde rss-kanalen (een verzameling van wat technologie- en designwebsites),  maar uiteraard kun geheel naar eigen smaak je favoriete rss-kanalen opgeven.

Vervolgens krijg je per kanaal een soort magazine-weergave, waarbij de nieuwste artikelen in een nette layout direct te lezen zijn. Bevat het rss-kanaal niet het hele artikel, dan verwijst de app je door naar een browserweergave, waar je alsnog het gehele artikel kunt lezen.

Content delen

Artikelen zijn met een druk op de knop te delen via Facebook , Twitter, of good old e-mail.  Ook kun je bij ieder artikel op de 'love'-knop drukken, waarna het in je persoonlijke rss-kanaal terechtkomt. Bladeren tussen de verschillende magazines gaat opvallend soepel in een horizontale oriëntatie.

FLUD komt pas echt goed tot zijn recht op de iPad, dankzij het prettige, goed leesbare formaat. Het is een goed alternatief voor het gelijksoortige Pulse en doet denken aan Flipbook. FLUD heeft echter geen opties om je sociale netwerkupdates weer te geven.