App Spotter: Fruit Ninja

Vanaf je kindertijd al een hekel aan fruit en altijd al eens een samoeraizwaard willen hanteren? Dan is Fruit Ninja de ideale combinatie. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk van deze vitaminebommetjes met je Japanse wapen door te hakken.

Vanaf de onderkant van je scherm vliegen allerlei soorten vruchten omhoog. De bedoeling is om dit fruit door te hakken voordat ze weer uit je scherm verdwijnen. Zo ga je met je metalen hakmes grote watermeloenen te lijf, maar ook kiwi's, appels, peren en kleine passievruchten. Je zwaard is zelfs zo scherp dat kokosnoten moeiteloos doormidden gehakt worden. Je bedient het wapen door gewoon met je vinger over het fruit te strijken. Dit klinkt makkelijker dan het is, je moet soms behoorlijk snel en voorzichtig te werk gaan.  

Het spel bevat een aantal modi; classic, zen, arcade en multiplayer. De eerste modus is zoals de naam het al zegt, het originele spel. In dit spel wordt het vliegende fruit af en toe opgevolgd door een bom. Hak je de bom doormidden dan ontploft hij en is het spel afgelopen. Ook als je drie stuks fruit vergeet door te hakken stopt het spel. Voor elk in tweeën gedeelde vrucht krijg je een punt. Ook kun je zogenoemde combo's maken door meerdere tegelijk door te hakken, dit levert extra punten op. Met opdrachten zoals hak twintig bananen door kun je nieuwe achtergronden en zwaarden vrijmaken. 

In de zen-modus zijn er geen bommen en kun je je dus zonder ontploffingsgevaar helemaal uitleven op al die zoetsappige lekkernijen. In arcade heb je een minuut de tijd om zoveel mogelijk te hakken. Hierbij word je geholpen door bevroren bananen die alles vertragen, waardoor je dus nog gemakkelijker met je zwaard aan de slag kunt. Bommen zorgen deze keer niet voor een speleinde, maar voor puntenaftrek. Je kunt in deze modus dus steeds je eigen score proberen te verbeteren.

Fruit Ninja klinkt misschien wat saai, maar is erg vermakelijk. Het is vooral een leuk spel voor even tussendoor. Verveel je je in de trein of moet je op de bus wachten, dan kun je je tijd even doden door wat fruit kapot te gaan hakken. Grafisch ziet het spel er erg vrolijk en kleurrijk uit, het fruitsap spat echt over je beeld. Verwacht alleen niet te veel diepgang of dat je het een uur achter elkaar zult spelen.