App Spotter: Geared 2

Voor iedereen die verslaafd was aan het origineel of die deze nog nooit heeft gespeeld, is er nu het vervolg op Geared; niet zo origineel maar wel heel logisch Geared 2 genaamd. Dit keer met een schattige digitale hamster.

Dit knaagdier draait een geel rad aan, dat uiteindelijk de blauwe raderen in beweging moet brengen. Aan jou de taak om hiertussen verbindingen te leggen met vrij te plaatsen raderen, die uiteindelijk harmonieus samen moeten draaien.

Deze simpel ogende opgave maakt Geared 2, net als zijn voorganger, tot een enorm verslavende puzzelgame. Het spel volgt het concept van andere verslavende games zoals Angry Birds; gemakkelijk te leren, uitstekende touchscreen-functionaliteit en steeds moeilijker wordende levels.

Steeds moeilijker

In het begin zul je de puzzels snel doorhebben en de raderen met gemak op de goede plek neerzetten. Maar naarmate je verder komt, wordt het steeds moeilijker om alles in beweging te krijgen en kun je je haast blind staren op puzzels die achteraf heel logisch in elkaar blijken te steken (of draaien in dit geval).

Naarmate je verder komt in Geared 2, krijg je de beschikking over nieuwe soorten raderen, zoals de speciale spookraderen die alleen tot leven komen wanneer ze beschenen worden door een zonneradar.

Level editor

Heb je uiteindelijk alle levels gehaald, dan is dat nog geen reden om de app te verwijderen. De makers zijn van plan om in de nabije toekomst nieuwe content toe te voegen. Bovendien kun je met behulp van de level editor zelf levels maken en door anderen gecreëerde levels downloaden. De makers van Geared 2 selecteren deze knutselwerkjes op kwaliteit, waardoor je alleen de beste levels van anderen zult spelen.

Geared 2 heeft de look en feel van een goed doordacht, simpel ogend spel met veel diepgang. De 79 eurocent die je voor de app kwijt bent, staat dan ook garant voor uren speelplezier.