App Spotter: Gesture Search

Groot kans dat je Android-toestel inmiddels vol applicaties staat, zeker als je geregeld App Spotter volgt. En groot kans dat je het overzicht erop kwijt begint te raken. Download dan Gesture Search, waarmee je je telefoon doorzoekt met gebaren.

Als je de applicatie opent, krijg je een zwart scherm te zien. Hierop kun je met je vinger letters en cijfers tekenen, waarna de app je telefoon doorzoekt op relevante resultaten. Je kunt meerdere letters achter elkaar tekenen om je zoekopdracht te verfijnen.

Gesture Search is een creatie van Google Labs, maar is niet zomaar een leuke gadget. De applicatie helpt je echt bij het vinden van informatie op je telefoon. In de lijst van zoekresultaten verschijnen namelijk niet alleen applicaties, maar ook contacten, bookmarks, muziek en telefooninstellingen.

Herkenning

Bovendien is de app enorm goed in het herkennen van je gebaren en krijg je met zorgvuldig schrijven vrijwel altijd het gewenste resultaat. Is de app toch in de war of je getekende 'H' misschien een 'N' is, dan zal Gesture Search van beide letters de bijbehorende zoekresultaten laten zien.

De applicatie is daarnaast handig omdat het schrijven van letters op het gehele scherm vaak sneller en nauwkeuriger gaat dan tikken op een klein digitaal toetsenbord. Gesture Search is, met behulp van een snelkoppeling op je bureaublad, bovendien snel te openen.

Double Flip

Sommige Android-telefoons en -tablets kunnen zelfs gebruikmaken van het zogenoemde Double Flip. Hiermee open je Gesture Search door je telefoon te kantelen, waardoor je je zoektocht nog sneller kunt beginnen. Om het uit te proberen, kun je de app gratis uit de Android Market downloaden.