App Spotter: GodFinger All-Stars

Stiekem droomt iedereen er wel eens van: baas zijn over de wereld en daarop doen en laten wat je wilt. GodFinger All-Stars komt je daarin tegemoet met een eigen planeet die je naar hartelust kunt besturen en vormgeven.

Je privé-planeet begint als een dorre, verlaten bol die wacht op jouw goddelijke hand om daar verandering in aan te brengen. En dat behoorlijk letterlijk: de applicatie maakt namelijk intensief gebruik van het aanraakscherm van je Apple-apparaat.

Zo kun je met je vingertoppen onderdanen oppakken en naar een ander deel van je planeet verplaatsen. Of je gebruikt je vinger om het te laten regenen, gebouwen neer te zetten, of om zelfs de structuur van je planeet aan te passen zodat er bergen en meren ontstaan.

Volgers

Gedurende het spel vergaar je steeds meer volgers die je voor je kunt laten werken. Dit levert weer goud op, waardoor je allemaal nieuwe gebouwen kunt bouwen. Ondertussen worden je goddelijke krachten steeds sterker en worden er steeds meer onderdelen van het spel opengesteld.

GodFinger is nog het beste te vergelijken met Farmville; beide spellen worden online gespeeld en lopen in real time door. Dit betekent dat je ook in GodFinger een of meerdere keren per dag even je planeet bezoekt om orde op zaken te stellen.

Andere planeten

Ook in GodFinger kun je op bezoek gaan bij je buurman of buurvrouw, in dit geval een naburige planeet in hetzelfde zonnestelsel. Hiermee kun je voornamelijk extra goud verdienen. Net als Farmville is ook GodFinger makkelijk speelbaar en vergt het net zoveel tijd als dat je zelf bereid bent erin te steken.

Daarnaast is ook GodFinger gratis te downloaden en te spelen. Je kunt wel geld betalen om bepaalde krachten of gebouwen direct aan te schaffen, maar met een beetje geduld speel je deze ook 'gratis' vrij.

Het verschil met Farmville is dat GoldFinger er stukken beter uitziet en bovendien optimaal gebruik maakt van de verschillende 'gestures' in iOS. Voor iPad-bezitters is deze applicatie daarom helemaal een must-have.