App Spotter: Google Docs

Google heeft al vele applicaties uitgebracht voor zijn eigen besturingssysteem Android. Toch ontbrak er een hele belangrijke voor vooral de zakelijke gebruiker, Google Docs. Sinds kort is daar verandering in gekomen en kun je de app gratis downloaden.

Voor de komst van de app was Google Docs al te bereiken met de browser van je smartphone. Google heeft echter een aantal handige nieuwe functies toegevoegd aan de applicatie. Ook opent het allemaal net wat eenvoudiger en sneller als je gewoon op het icoontje tussen je apps kunt drukken.

Wanneer je de app opent krijg je een zestal iconen: all items, collection, starred, documents, images en more. Door te kiezen voor all items, krijg je zoals de naam al zegt, je complete lijst documenten op datum geselecteerd. Net zoals in de browserversie kun je documenten, spreadsheets en presentaties bekijken in het programma.

Camerafunctie

De meest interessante functie die Google toevoegt maakt gebruik van de interne camera van je smartphone. Wanneer je na het installeren van de app een foto maakt, kun je deze automatisch toevoegen aan je Docs. Ook kan het programma een foto van een stuk tekst omzetten naar een aanpasbaar tekstbestand. Zwarte tekst op een witte achtergrond ging foutloos, wel had het programma moeite met bepaalde lettertypes en tekst op een bedrukte achtergrond. Dit werd of helemaal niet omgezet, of maar gedeeltelijk met fouten. Op dit gebied kan de zoekgigant nog wel wat verbeteren dus. 

De Google Docs-applicatie kent ook een vernieuwde integratie met de Gmail-client. Documenten die je in je mailbox ontvangt kun je voortaan meteen openen in de applicatie. Daarnaast kun je ook nieuwe documenten en spreadsheets aanmaken. De editor is hetzelfde gebleven als bij de browserversie en voldoet aan de eisen. Voor het maken van langere documenten is het touchscreen-toetsenbord minder geschikt, maar dit is waarschijnlijk persoonlijk. Google Docs is gratis te downloaden en een prima toevoeging voor met name de zakelijke Android-gebruiker.