App Spotter: Google Earth

Internet brengt de wereld binnen handbereik; in het geval van de applicatie-versie van Google Earth wel heel letterlijk. Met de app kun je naar hartenlust de hele wereld bekijken en informatie van verschillende plekken tot je nemen.

De applicatie laat je, net als de desktopversie, een 3D-afbeelding van de aarde zien. Deze kun je ronddraaien en door in te zoomen krijg je meer details te zien over een specifiek werelddeel, land, stad of streek.

Touch-besturing

Het grote verschil tussen deze app en de desktopversie van Google Earth is dat je op je mobiele apparaat de wereldbol bestuurt met je vingertoppen. Dit maakt het nog leuker en is bovendien een zeer intuïtieve manier om digitaal de wereld rond te reizen.

Wel ontbreken er op de app-versie verschillende functionaliteiten die wel op de destopversie te vinden zijn, zoals de koppeling met Street View en het in 3D weergeven van gebouwen en bomen.

Navigatie

Google Earth is bovenal een app waarmee je jezelf kunt vermaken of waarmee je aan anderen kunt laten zien hoe geweldig je smartphone of tablet is. Toch biedt de app niet alleen vermaak, maar heeft het ook nut. Google Earth is namelijk gekoppeld aan de database van Google, waardoor je ook  de beschikking krijgt over praktische informatie.

Zo kun je met de app zien waar bijvoorbeeld hotels, restaurants of bepaalde bezienswaardigheden zich bevinden. Daarnaast zijn van vele locaties foto's te bekijken. Google Earth doet daarmee dubbel dienst als navigatietool, zeker omdat je tot op straatniveau kunt inzoomen.

Zorg er wel voor dat je telefoon of tablet voldoende rekenkracht heeft, omdat het een behoorlijk zware app is. Is je toestel krachtig genoeg, dan zul je je met het gratis Google Earth prima vermaken.