App Spotter: HelloInbox

'One app to rule them all', hadden de ontwikkelaars bij het maken van HelloInbox in hun achterhoofd. De applicatie voegt namelijk de berichtenstromen van verschillende mailadressen en sociale netwerken samen in n inbox.

Hierdoor is het niet langer nodig om verschillende applicaties van meerdere mailprogramma's en sociale netwerken op je telefoon te laten draaien. Na installatie van HelloInbox moet je eerst een account voor de app zelf aanmaken, waarna je de inloggegevens van je verschillende mailprogramma's en sociale netwerken kunt invoeren.

Je kunt direct je Gmail-, Hotmail- en MobileMe-account aan de app toevoegen en andere mailaccounts via POP3 en IMAP binnen laten stromen. Wat je sociale netwerken betreft kun je je Twitter- en Hyvesberichten aan HelloInbox koppelen.

De ondersteuning voor Hyves verraadt dat deze app van Nederlandse makelij is. De ontwikkelaars willen binnenkort ook een koppeling met Facebook aan HelloInbox toevoegen.

Berichten en updates

De algehele inbox die hieruit ontstaat is onderverdeeld in berichten en updates. Onder berichten staan alle e-mails, direct messages van Twitter en je Hyves-inbox. Onder updates vind je alle updates die op je sociale netwerken verschijnen, eventueel gefilterd op updates die specifiek aan jou gericht zijn. Daarnaast kun je vanuit HelloInbox mails versturen en posts op je sociale netwerken plaatsen.

HelloInbox werkt helder en snel en zal ervoor zorgen dat je een stuk minder losse apps nodig hebt om je netwerk te beheren. Momenteel is de applicatie allen beschikbaar voor de iPhone, maar in de nabije toekomst zullen ook een Android- en webversie van HelloInbox beschikbaar komen.