App Spotter: IMDb

Wil je even weten hoe die ene acteur of actrice ook maar weer heet en in welke films hij of zij heeft gespeeld? Of welke film de Oscar voor Best Movie in 1997 won? Dan is IMDb de ideale applicatie voor je smartphone.

IMDb is één van de grootste onlinedatabases op het gebied van films, series, acteurs en actrices en nog veel meer. Met de IMDb-applicatie is het mogelijk om ook onderweg op je telefoon toegang te krijgen tot deze database.

De applicatie is een soort 'stripped down'-versie van de website en presenteert informatie op een zeer overzichtelijke manier. De informatie is bijvoorbeeld in de Android-versie via knoppen voorgesorteerd op 'movies', 'series' en 'people' en geeft door submenu's toegang tot onder meer de 250 best beoordeelde films en welke celebrity er op de huidige dag jarig is.

Ook kun je gericht zoeken op films, series, acteurs en sinds kort zelfs games, om meer info te krijgen. Vervolgens krijg je de welbekende overvloedige informatie van IMDb te zien: filmcasts, reviews, biografieën, quotes, weetjes, trailers en zelfs een koppeling met Amazon om films, series en games meteen online aan te schaffen. Daarnaast is het mogelijk om de gevonden info te delen via onder meer Facebook en Twitter.

De IMDb-app is niet alleen handig om willekeurige feitjes op te zoeken, maar komt ook enorm van pas om jezelf tijdens bijvoorbeeld een lange treinreis te vermaken. Uren lees- en kijkplezier liggen in het verschiet, als je tenminste van films en series houdt.