App Spotter: Jalbum (iPhone/iPad)

Als je foto's toch al op je iPad staan, maakt de Jalbum-app het maken van een fotoalbum wel erg makkelijk. Selecteren, beetje ordenen, even een naam verzinnen en de hele wereld kan meegenieten. Zeer gebruiksvriendelijk, maar jammer van de kwaliteit.

Wie al een account heeft bij Jalbum kan meteen aan de slag, anderen moeten zich eerst even registreren. Een paar minuten later ben je al druk bezig met het maken van je fotoalbum. Naar hartelust foto's uploaden zit er alleen niet in, tenzij je betaalt. Voor gratis gebruikers zit er een limiet van 30 MB aan het album, wat resizen noodzakelijk maakt.

Verkleinen

Maar of je nu je foto's er in volledige resolutie op zet of niet, de Jalbum-app maakt de ze sowieso kleiner. Helaas zijn de foto's daarom niet te bewonderen op een resolutie die optimaal is voor de iPad. Hierdoor gaat een deel van de kwaliteit verloren, terwijl de iPad juist een mooi groot scherm biedt om een album door te bladeren. Bij weergave in volledig scherm zijn artefacten zichtbaar. Toch een beetje zonde van je met veel pijn en moeite gemaakte kiekjes.

Opties

Toch kent de Jalbum-app een aantal aardige opties. Zo kan je direct naar de meest populaire albums, zoeken op onderwerp of gebruiker en is het makkelijk om je eigen album te wijzigen of aan te vullen. Voor fanatieke gebruikers van Jalbum is de app voor de iPad daarom een uitkomst, want je hoeft je pc niet in de buurt te hebben en kan zo op ieder gewenst moment je albums aanpassen.