App Spotter: Job Search (Android, iPhone)

Ben je je huidige werkgever beu, op zoek naar een nieuwe uitdaging, of genadeloos getroffen door de crisis? Er zijn tal van redenen te bedenken om van baan te wisselen of een te vinden. Deze app is dan een welkome aanvulling voor je iPhone of Androidtoestel.

De app Job Search is afkomstig uit de stallen van Indeed.com. Het blinkt uit in doeltreffendheid en werkt extreem simpel. Je geeft je locatie op (internationaal zoeken is mogelijk) en specificeert waar je naar op zoek bent. Dat kan op bedrijf, soort werk of titel. Ook kun je een plaats, postcode of 

Wil je een vacature die je een paar dagen eerder hebt gespot weer teruglezen, dan kan dat gemakkelijk 'via 'recente zoekopdrachten'. Het maakt gebruik van vacatures uit diverse databases, dus je bent verzekerd van een gevarieerd en actueel aanbod. Kijk wel uit met je zoekopdrachten; de app is ook onder de motorkap vrij simpel in elkaar gezet, waardoor het zoekstrings als 'senior account manager uitgeversbranche' niet zal begrijpen.

Heb je een geschikte vacature gevonden, dan kun je deze gemakkelijk naar jezelf of een vriend e-mailen. Via de knop 'Bekijk en solliciteer' word je direct doorgestuurd naar de website waar de vacature in volle glorie te vinden is.

Job Search is een eenvoudige app, maar blinkt uit in doeltreffendheid. Bovendien is het helemaal gratis, en dat is vrij uniek voor een dergelijke applicatie. Zeker wanneer je zonder werk zit is iedere cent die je uitspaart natuurlijk mooi meegenomen.