App Spotter: Kenteken opzoeken

Na je huis is waarschijnijk je auto de grootste investering die je hebt gedaan. Wil je zoveel mogelijk weten van je 'kindje', download dan de app Kenteken opzoeken. Kun je meteen kijken wat de auto van de buurman waard is.

Kenteken opzoeken biedt dezelfde functionaliteit als websites waarmee je via een nummerbord meer over een auto komt te weten. Het handige is natuurlijk dat je de app-versie gemakkelijk kunt gebruiken bij de dealer of als de auto die voor je op de weg rijdt te koop staat.

Na het invoeren van het nummerbord zoekt de applicatie de bijbehorende gegevens op. Deze blijken, na rondvraag op de redactie, behoorlijk accuraat te zijn.

Auto-info

De applicatie laat je onder meer zien wat het merk is, het bouwjaar, het verbruik en wat de auto zowel nieuw als tweedehands moet kosten. Handig om te bepalen of je efficiƫnt rijdt en of je niet bent opgelicht toen je de auto kocht. Loop je rond met verkoopplannen, dan kun je met Kenteken opzoeken de vraagprijs bepalen.

APK-keuring

Daarnaast laat de app zien wanneer de APK-keuring vervalt en wanneer je dus weer naar de garage moet. Wil je nog meer informatie, dan laat Kenteken opzoeken ook zien wat de technische specificaties zijn, hoe hoog de CO2-uitstoot is en of de auto gestolen is.

De opgezochte kentekens worden opgeslagen, zodat je ze later nog weer kunt terugzien. De informatie kun je delen via Bluetooth of Gmail. Verder heeft deze gratis app weinig om het lijf, maar is het zeker functioneel.