App Spotter: LauncherPro

Daar waar Apple het mobiele besturingssysteem iOS helemaal dichtgetimmerd heeft, is Android open en gemakkelijk met behulp van applicaties aan te passen. Een van de meest bruikbare apps daarvoor is LauncherPro.

LauncherPro is een vervanger van de standaard Android-launcher en zorgt voor een geheel nieuw thuisscherm en applicatiebeheer. Zo kun je met de app je thuisscherm indelen in zeven verschillende vensters, waar je vervolgens enorm veel applicaties op kunt plaatsen.

Veel Android-toestellen bieden niet deze hoeveelheid vensters en fervente app-gebruikers zullen de extra ruimte dan ook zeker verwelkomen. Met een knijpgebaar krijg je een handig overzicht van alle vensters, ook iets wat niet met elke Android-telefoon of -tablet mogelijk is.

Dock

Elk venster gaat vergezeld van een dock onderaan het scherm, die ook volledig aan te passen is. Zo kun je zelf bepalen welke veelgebruikte apps of functies in het dock staan, zodat je deze altijd snel kunt openen.

Op het thuisscherm en de verschillende vensters kun je niet alleen apps en widgets plaatsen, maar dankzij LauncherPro ook allerlei gespecialiseerde koppelingen. Zo kun je een directe koppeling plaatsen waarmee je de helderheid van je scherm aanpast. Veelgebruikte instellingen zijn daarmee snel terug te vinden.

Mappen

Ook kun je mappen in een venster plaatsen, waarmee je zonder het thuisscherm te verlaten toegang hebt tot recent geopende documenten of je contactenlijst. Daarnaast kun je speciale LauncherPro Widgets op het scherm plaatsen, maar hier is wel de betaalde Plus-versie voor nodig.

LauncherPro is een enorm veelzijdige app, die in het begin nogal overweldigend overkomt. Je hebt dan ook heel veel opties om het thuisscherm naar je hand te zetten. Met enige oefening kun je echter je smartphone of tablet dankzij deze app zo inrichten als zelf wilt.