App Spotter: Layar

Augmented reality is één de nieuwste trends. Door de camera van je smartphone zie je extra lagen over de werkelijkheid. De mogelijkheden met deze techniek zijn legio. Layar is een soort browser voor je smartphone die gebruikmaakt van deze nieuwe realiteit.

De naam Layar is afgeleid van het Engelse woord layer (laag). Wanneer je de applicatie start kun je kiezen uit verschillende lagen. Als je snel een leuke laag wilt selecteren kies je voor aanbevolen, populair of nieuw. Daarnaast kun je ook de complete database bekijken door te kiezen uit de uitgebreide categorielijst.

Je kunt kiezen uit meer dan honderd layers, van verschillende bedrijven tot het spelen van spelletjes via deze techniek. Eén van de populairste is de laag van Funda. Hiermee zie je via je camera de huizen die te koop of te huur is rond de plek waar je je bevindt. Ook is er een laag die aangeeft waar je je ov-chipkaart op kunt laden.

Ook zijn er lagen voor social media zoals Flickr en Twitter. Via je camera zie je de Twitterberichten die rond je locatie verstuurd zijn, dit geen berichten van mensen die je volgt, maar gewoon van alle Twitteraars. Ook de Flickr-laag is erg leuk om een keer te gebruiken. Door je camera zie je de foto's uit de Flickr-database die bij jou in de buurt zijn genomen. Door te klikken op de beelden kun je de grote versie bekijken.

Layar is een erg leuke applicatie en zeker het downloaden waard. Toch is augmented reality op dit moment nog meer een gimmick dan iets wat je echt dagelijks zult gebruiken. Wellicht dat hier in de toekomst verandering in gaat komen, want de techniek an sich heeft genoeg potentie.

App Spotter
[block] [title]Layar[/title][br] [italic]Augmented Reality browser[/italic][br] [bold]Platform: [/bold]Android, iOS[br] [bold]Prijs: [/bold]gratis [br] [url link="http://www.layar.com"] Meer informatie[/url][/block]